HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Budak Kelantan

Go down 
AuthorMessage
sb189119
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 85
Age : 33
Registration date : 15/12/2008

PostSubject: Budak Kelantan   Sun Jan 11, 2009 10:23 am

Filem Budak Kelantan
Penerbit: Puad Onah
Pengarah: Wan Azli
Penulis: Wan Azli (Lakon layar)
Pelakon:
Danny (Buchek)
Bienda (Che Nor)
Mohd Asrulfaizal (Jaha)
Md Eyzendy (Libokbong)


Dua orang sahabat, Buchek dan Jaha bertemu kembali di Kuala Lumpur setelah terpisah sekian lama. Kini mereka sudah dewasa. Namun akibat menjalani hidup, sikap dan pandangan yang berbeza, dunia mereka tidak lagi sama. Buchek baru sahaja menamatkan pengajian di UM manakala Jaha, yang pernah menjalani kehidupan di sekolah Henry Gurney, kini bergelumang di celah kesibukan Kotaraya Kuala Lumpur.Di saat mereka bertemu, Jaha ingin berkongsi perjalanan kehidupannya dengan Buchek yang ternyata sangat berbeza dengan cara hidupnya. Buchek melihat cara kehidupan kawannya yang terlalu liar, lalu tercetus hasrat dihatinya untuk membantu Jaha ke jalan yang lurus. Apabila Buchek mendapat tahu Jaha telah jatuh cinta pada Che Nor, teman wanitanya, Buchek rela melepaskan Che Nor, dengan harapan Jaha akan berubah. Buchek percaya cinta boleh mengubah kehidupan manusia. Namun, Che Nor enggan memenuhi permintaan Buchek kerana hatinya hanya untuk Buchek. Dia kesal dengan tindakan Che Nor yang difikirkannya terlalu mementingkan diri sendiri lebih dari perintah Tuhan. Malangnya, Jaha maut dalam kemalangan sebelum sempat kembali ke pangkal jalan dan Buchek menyalahkan Che Nor kerana menolak cinta Jaha yang penuh keikhlasan. Dia mengambil keputusan meninggalkan Che Nor dan menyambut cinta Lee Chen Chen, gadis cina yang telah diselamatkan daripada menjadi mangsa nafsu Jaha dahulu.



rapidshare.com bdk.klntn.www.berkongsi.info.part1.rar

rapidshare.com bdk.klntn.www.berkongsi.info.part2.rar

rapidshare.com bdk.klntn.www.berkongsi.info.part3.rar

rapidshare.com bdk.klntn.www.berkongsi.info.part4.rar
Back to top Go down
View user profile http://sb189119.blogspot.com
mytafa
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 136
Age : 33
Location : Shah Alam
Registration date : 12/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Sun Jan 11, 2009 12:02 pm

wahhh...... cheers cheers cheers tq2 lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.geocities.com/tengkuahmad_fakruladli/index.htm
sb189119
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 85
Age : 33
Registration date : 15/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Sun Jan 11, 2009 3:26 pm

hehe...layan je... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://sb189119.blogspot.com
koishizen
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 41
Location : segamat
Registration date : 02/01/2009

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Sun Jan 11, 2009 8:55 pm

aku baru jer nak beli dvd dia tadi.;.
hehe tak tahu tengok cover macam best jer..
Back to top Go down
View user profile http://www.grazysic.co.cc/
sb189119
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 85
Age : 33
Registration date : 15/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Mon Jan 12, 2009 8:47 am

ok je cite ni...bleh la layan....95% loghat kelate....hehe
Back to top Go down
View user profile http://sb189119.blogspot.com
koishizen
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 41
Location : segamat
Registration date : 02/01/2009

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Mon Jan 12, 2009 10:02 pm

tapi aku tak paham bahasa kelate..
payah2... susah macam ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.grazysic.co.cc/
mytafa
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 136
Age : 33
Location : Shah Alam
Registration date : 12/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Tue Jan 13, 2009 2:53 am

koishizen wrote:
tapi aku tak paham bahasa kelate..
payah2... susah macam ni..

owh...tu leh blajar...
ade subtitle kot... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.geocities.com/tengkuahmad_fakruladli/index.htm
sb189119
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 85
Age : 33
Registration date : 15/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Tue Jan 13, 2009 9:55 am

ada subtitle english dlm tu...

bleh blaja english dan loghat kelate sekaligus.....hehe
Back to top Go down
View user profile http://sb189119.blogspot.com
mytafa
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 136
Age : 33
Location : Shah Alam
Registration date : 12/12/2008

PostSubject: Re: Budak Kelantan   Tue Jan 13, 2009 11:17 am

Very Happy Cool study
Back to top Go down
View user profile http://www.geocities.com/tengkuahmad_fakruladli/index.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Budak Kelantan   

Back to top Go down
 
Budak Kelantan
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: MOVIES/MP3/VIDEOCLIP :: Movies Sharing-
Jump to: