HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Cinta U-Turn

Go down 
AuthorMessage
sb189119
Kumpulan MOD
Kumpulan MOD
avatar

Number of posts : 85
Age : 34
Registration date : 15/12/2008

PostSubject: Cinta U-Turn   Wed Jan 14, 2009 9:56 amCINTA U TURN
Syarikat: Line Clear Motion Pictures
Tarikh Tayangan: 1 Mei 2008
Pengarah: Prof Madya A. Razak Mohaideen
Pelakon: Awie : Faiz (Pelakon Utama), Fasha Sandha: Juliana (Pelakon Utama), Mazlan Pet Pet: Hafiz (Pelakon Utama), Abu Bakar Omar : Datuk Shuib (Pelakon Pembantu), Jalaluddin Hasan : Datuk Jamaluddin (Pelakon Pembantu), Azlee Senario: Manager (Anuar) (Pelakon Pembantu)
Fiza Elite: Lilly (Pelakon Pembantu)
Krew: Mohd Erman: (Pengarah Fotografi), Faizul A. Rashid : (Penyunting), Aileen Seet: (Pengurus Produksi)
Penerbit: Latiff Mohaideen


Sinopsis Cinta U Turn

Datuk Shuib mempunyai seorang anak bernama Faiz. Dia ingin anaknya itu mengambil alih perniagaan beliau dan mengahwini seorang gadis, Juliana, iaitu anak kepada sahabatnya itu Datuk Jamal. Kekeliruan identiti Juliana berlaku apabila gambar Juliana telah bertukar dengan
gambar seorang gadis yang tidak menepati citarasa Faiz.

Dengan segala yang berlaku Faiz telah membuat keputusan untuk melarikan diri. Setelah melarikan diri, Faiz pula berkenalan dengan Hafiz. Sebuah persahabatan telah terjalin diantara mereka dan telah bersama-sama berkerja di sebuah bengkel.

Pada suatu hari Juliana datang ke bengkel kereta itu dan telah membuat Faiz jatuh cinta dengannya. Faiz pula sanggup melakukan apa sahaja untuk Juliana sehingga akhirnya berjaya menawan hati Datuk Jamal. Faiz telah ditawarkan kerja di rumah Datuk Jamal sebagai pemandu dan pengawal peribadi Juliana. Dengan segala yang terjadi Juliana berasa kurang senang kerana segala perancangannya telah gagal.

Keadaan menjadi lebih rumit apabila Datuk Jamal berjumpa dengan Hafiz yang memakai rantai pusaka Datuk Shuib. Datuk Jamal lalu membawa Hafiz balik dan diperkenalkan sebagai bakal menantunya. Faiz pula meminta Hafiz meneruskan penyamaran beliau. Berjayakah mereka menyembunyikan identiti masing-masing sebelum Datuk jamal mengetahui perkara sebenarnya?

download Adrive
Back to top Go down
View user profile http://sb189119.blogspot.com
 
Cinta U-Turn
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: MOVIES/MP3/VIDEOCLIP :: Movies Sharing-
Jump to: